Champagne Herbert Beaufort et Fils

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rodinné vinařství Beaufort má základy v roce 1599, kdy se narodil první z rodinné řady vinařů Pierre Beaufort, poté co se rodina přistěhovala do obce Bouzy v Champagni.

V roce 1904 a 1907 získal Marcellin Beaufort první medaile na soutěžích v Epernay a Pařížiza svá tichá bílá a červená vína.

V roce 1929 začal Marcellinův syn Herbert vyrábět šampaňské.

Dnes Herbertův syn Henry a jeho synové Hugues a Lodovic , pracují již ve dvanácté generaci v rodinné firmě, produkující 130 000 lahví šampaňského, z nichž 40% exportují do 16 zemí.

Rodinné vinice s klasifikací Grand Cru jsou situovány v oblasti Grand Montagne de Reims – 7,56 ha v obci Bouzy, 1 ha v obci Ambonnay, 2,5 ha v obci Tours-sur-Marne, 0,05 ha v obci Verzenay.

Vinice Premier Cru jsou v Grande Vallé de la Marne a Grand Montagne de Reims - 2,5 ha v obci Mareuil-sur-Ay a 0,2 ha v obci Trepail.

Na všech se pěstují dvě hlavní šampaňské odrůdy:

10,81 ha Pinot Noir

3 ha Chardonnay

Ve sklepích umístěných přímo pod dome je uskladněno 350 000 lahví, které 3 roky čekají na první ochutnávku před distribucí.