Amarone della Valpolicella
Kategorie: | Itálie |
---|---|
Barva: | Červené |
Odrůda: | 75% corvina, 15% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara |
Styl: | Tiché |
Země: | Itálie |
Oblast: | Veneto |
Podoblast: | Valpolicella |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 16,5 % |
Apelace: | DOCG |
Zrání: | 36 měsíců dubové sudy |
Ocenění: | 92,57 bodů v Grand Testu Vín, Wine and Degustation 11/2021 |
Ročník: | 2016 |
Z odrůd pro výrobu Valpolicelly v kopcovitých vinohradech v Campianu. Po ručním sběru koncem září a začátkem října probíhá 3 měsíce sušeni hroznů na slámě (tzv. appassimento).
V lednu až únoru následuje lisování a fermentace při řízené teplotě po dobu 30-40 dnů. Zrání v sudech tři roky a před distribucí 2 měsíce v lahvích.
Barva je intenzivně rubínová. Ve vůni najdete višňový likér, černé třešně švestky, lékořici a kůži, též záblesky lesního ovoce a koření, zejména pepře a skořice. Chuť extrémně elegantní, harmonická a sametová, silná, suchá a komlpexní, tělo je plné.
Podávat při 18°C, nejméně 1 hodinu po otevření, vhodné zejména ke zvěřině, červenému masu a vyzrálým sýrům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.